top of page

Layout design

Vill du ha hjälp att skapa en layout för en reklamfolder, snygga visitkort,
eller kanske en proffsig powerpointpresentation?

Genom att arrangera bilder och texter optimalt hjälper jag som layoutare dig att förmedla ditt budskap på ett estetiskt tilltalande, tydligt och sammanhängande sätt. 

 

Jag skapar rapporter, tjänstedokument, visitkort, annonser för sociala medier, broschyrer, flyers, webbsidor, blogginlägg, redaktionella artiklar – you name it. Jag arbetar främst i InDesign, Photoshop, Canva, Powerpoint, Google Slides och Wix. 

Vad behöver du hjälp med?

Vad betyder egentligen
layout design?

Själva ordet layout betyder "att lägga fram" eller "att arrangera". Och det är precis vad det handlar om – att grafiskt disponera text och bild på en given yta så att mottagaren dels har lust och dels har möjlighet att enkelt ta till sig budskapet. 

En klok och inspirerande layout är fullkomligt avgörande för att du ska kunna skapa användarvänliga, engagerande produkter inom såväl digital som tryckt media.

Layout handlar i grund och botten om kommunikation. En bra layout design kommunicerar ditt budskap på ett sätt som hjälper mottagaren att ta emot och förstå det.

 

Rätt layout kan inspirera till handling och slutligen konvertering, medan en trist layout snabbt förlorar mottagarens intresse och engagemang. 
 

Jag ser till att layouten håller högsta nivå med väl avvägda färger, typografi och god läsbarhet för alla typer av digitala- och tryckprodukter. Hör av dig och berätta vad du behöver, så går vi igång!

Exempel på layoutuppdrag

Här hittar du ett axplock av layoutuppdrag jag gjort genom åren.